Actueel

Openstelling museum in het zomerseizoen 2016
Vanaf zaterdag 15 april 2017 is het museum weer dagelijks geopend.
* Maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.
* Zondag van 12:00 tot 17:00 uur.
Vanaf maandag 5 september 2016 sluit het museum haar deuren vanwege de verbouwing/renovatie. We verwachten u rond Pasen 2017 weer te kunnen verwelkomen.

Preuverij op 16 en 17 april 2016
Op zaterdag 16 en zondag 17 april aanstaande organiseert Museumboerderij 't Olde Maat Uus in Giethoorn wederom een "Preuverij" Volgens de vrijwilligers van het museum zijn dit de gezelligste dagen van het jaar! De medewerkers in klederdracht schenken niet alleen de glaasjes boerenjongens, ze laten u ook proeven van wat vroeger dagelijkse kost was zoals watergruwel, rijst met bruine suiker, kaantjes en natuurlijk ook de beroemde Gieterse knieperties. En bent u benieuwd naar het geheim van de kok? Geen probleem, we vertellen het u graag!

Midzomeravond Concert 21 juni 2016
Op dinsdag 21 juni organiseert 't Olde Maat Uus alweer voor de derde keer een Midzomeravond Concert. Dit jaar treden de Old Stoners uit Steenwijk op onder de Hooiberg. Bij de klanken van deze band herleven herinneringen aan het dansen op school en andere feesten uit vroegere tijden. Zij spelen fijne luistermuziek, een mix van dixieland, jazz en evergreens.


Huisvlijtdag
De eerste zaterdag van augustus wordt de boel opgeklopt en doorgelucht. Gereedschap aangescherpt en als vanouds gebruikt.Dat alles tijdens de Huisvlijtdag.
Een sfeerimpressie vindt u op: filmje huisvlijtdag

't Olde Maat Uus komt naar u toe
Verzorgingshuizen kunnen zich opgeven voor een historische dvd presentatie verzorgd door medewerkers van het museum. Informatie en opgeven via info@oldemaatuus.nl